Det er nu 4 år siden vi lancerede isolés.

For at imødekomme et behov for kvalitetscykeltøj, stilrent og ikke mindst miljøbevidst.

Et brand med en klar nordisk designsignatur - og tidsløse klassiske designs.
Med mere end 15 års erfaring fra design og produktion af custom-cykeltøj - har Henrik Dahl Rubak haft stort set alle materialer og metervarer i mellem hænderne. 
En erfaring vi sammen ønskede skulle udmønte sig i det mest komfortable cykeltøj på markedet. 
 

full


Vi, fordi isolés er et familieejet brand, drevet af Henrik Dahl Rubak og Louise Dahl Rubak.


Et lille team sammenlignet med de andre store europæiske brands.
“Vi tror på at det stadig, den dag i dag, er produktet der tæller, og ikke mindst den energi der er lagt i at skabe hele historien omkring det. At vores kunder dermed værdsætter isolés som et dansk niche-brand”, siger Henrik.


“Med mere end 15 års erfaring med produktion af cykeltøj, så var jeg med helt fra begyndelsen - og ved hvad der kræves for at skabe et lækkert produkt.
Hver detalje tæller, og først og fremmest gælder det om at vælge de absolut bedste metervarer. Der må ikke spares nogle steder.”

I det daglige er det Henrik der står for produktudviklingen og design af de nye kollektioner, mens Louise er med i den endelige beslutningsproces.

full

“Cyklingen er generelt i vækst og heldigvis ser vi flere og flere kvinder der tager sporten til sig. Det kræver også mere af vores kollektioner - og vi skal være sikre på at vi har nok styles, og at der er et godt mix af feminine og mere klassiske designs. Der har jeg mulighed for at sikre at kollektionen også har det rette feminine touch”, siger Louise.


“Med vores ECO kollektioner forsøger vi at presse på med så bæredygtige produkter som  muligt. Metervarerne er fremstillet af genanvendte nylon fibre, som oftest stammer fra gamle plastikflasker eller fiskenet fra havene.
Vi kan se at netop dét gør, at flere og flere vælger os til, fordi vi presser på i den rigtige retning.”

full

I starten af Juni åbnede det nye Store & Design Studio på Søndergade i Vejle.
Et lille isolés univers midt i byen, ikke langt fra noget af det bedste cykelterræn i Danmark.
 
De nye lokaler danner rammen om alle aktiviteter i virksomheden.
Alle kollektioner designes fra kontoret på 1.sal og det er også her produktudviklingen af hver enkelt produkt foregår.


“Jeg har selv kørt semiprofessionelt i Italien - og boede i gennem 3 år i Toscana - hvor min drøm om at blive professionel og køre Tour de France brast,” siger Henrik.
“Men glæden ved at cykle forsvandt ikke med klarheden om at talentet ikke rakte til aller øverste hylde.”
 
“Jeg kæmpede lidt med rygproblemer, men måtte også hurtigt erkende, at jeg simpelthen kom til kort, når holdkammeraterne hed Giovanni Visconti og Andrey Grivko - og vi weekend efter weekend kørte mod Nibali og Pozzovivo.”


Det er nu 20 år siden Henriks italienske eventyr startede - og dermed kan der også lettere reflekteres over tiden dernede.


full


“Glæde ved at befinde mig på cyklen blev blot større gennem årene i Italien. De lange træningsture alene i bjergene gav mig en enorm ro, og jeg kunne sagtens køre 5-6 timer alene, mens de andre var ude at køre løb.
Der var en enorm frihed i bare at køre langt op i bjergene, holde ved at lille cafe, drikke en espresso eller en Cola for så at køre ned igen. Ingen Instagram eller Strava der skulle opdateres undervejs eller når jeg kom.
Mine få KOM er kun gemt på hukommelsen eller i mine gamle håndskrevne dagbøger fra den tid”, siger Henrik med et glimt i øjet.
 
Udover at at være Design Studio indeholder de nye lokaler også den første fysiske isolés butik.
Efter at have være rent onlinebaseret i 4 år, så var tiden kommet til at præsentere kunderne for vores varer fysisk.


Tidligere har lokalerne dannet rammen om en boghandel, og endnu længere tilbage har der været lampebutik og spritfabrik. Så vi har brugt utrolig lang tid på at få skabt vores nye butik. 

Vi ønsker at butikken skal afspejle vores identitet - elegant, nordisk og klassisk.”, siger Louise.


full


I det daglige er det Louise der har ansvaret for butikken, men kunderne vil møde begge indehavere i butikken. 
 
“Med omkring 100 kvm isolés univers har vi virkelig mulighed for at vise vores kollektioner, som vi har tænkt dem - nemlig som outfits.
Det nedtonede design gør det muligt at matche produkterne alt efter stil og temperament.
Generelt ser vi, at kunderne er mere klar på friske farver - og hvor vi tidligere solgte meget sort cykeltøj, så er det i dag meget blandet. Mange kører i grønne eller brune shorts - og kaster sig ud i både hvide og lysere beige toner på trøjerne”, siger Louise.


full


Butikken har ligesom onlineshoppen en dedikeret kvindeafdeling, hvor alt er udviklet specifikt til kvinderne.

“Pasform, farver og indlæg er valgt med det formål at gøre timerne i sadlen så behagelige som muligt”.


full


Med rygsækken fyldt af italiensk cykelpassion og gode cykelkontakter vendte Henrik retur til Danmark, og det er da heller ikke tilfældigt at stort set alle isolés metervarer kommer fra italienske producenter.


“Italien har enorm passion og tradition for cykling - og jeg har da helt sikkert en forkærlighed for italiensk produktion. 
Alle vores kollektioner produceres på en familieejet fabrik lidt udenfor Milano, ligesom størstedelen af vores metervarer er udviklet sammen med producenter i selvsamme område i Lombardiet,” siger Henrik.


“Jeg er nok lidt perfektionistisk og nørdet omkring vores fitting og materialer, men jeg ved hvor stor betydning det har for den gode oplevelse på cyklen.”
Mere end 50% af isolés salg kommer fra produkter, som er produceret af genanvendt fibre - og målet er helt klart. Inden 2025 skal alle nye kollektioner være produceret med genanvendte fibre, men lige nu er det ligeså meget udviklingen af nye ECO metervarer der sætter en stopper for det mål. 


“Vi vælger altid en metervare med genanvendt polyester frem for traditionel polyester, hvis kvaliteten vel og mærke er den samme. Her betyder prisen ikke noget.
Selvom vores mål er klart, så har vi til tider svært ved at få fat i metervarer med bæredygtige fibre, og her skal tiden arbejde med os.

Alle vores lynlåse er af genbrugsplast og alle vores polybags er lavet af sukkerrør, så vi forsøger gøre en forskel alle steder hvor det er muligt.”, siger Henrik - som stadig tror på at målsætningen for 2025 er realistisk.


full


Selvom isolés er skabt for at imødekomme de individuelle rytteres behov, så er baggården bag butikken omdannet til et event café-miljø, hvor kunder og ryttere kan komme tættere på brandet og den cykelkultur isolés dyrker.


full

full


“En gang om måneden åbner vi porten og byder op til social-rides for kunder af brandet. 
Vi kører et par timer og slutter dagen af med lidt mad fra lokale restauratører.
For os er det meget givende, at møde kunderne på rammen, og sammen dele de gode oplevelser på cyklen.
Vi forsøger at holde det intimt med maksimalt 10-15 ryttere - så kan vi nå hele vejen rundt og få snakket med alle.”, siger Henrik.


full

Med åbningen af isolés - Store & Design Studio i Vejle er en drøm blevet opfyldt for Henrik og Louise.
“Vi har helt fra starten været sikre på vores produkter, og drømt om den dag cykelryttere fra hele Danmark kunne få den fulde isolés oplevelse.
Den føler vi fuldt ud vi kan give fra butikken i Vejle, om det enten er ved køb af nyt tøj eller på et af vores isolés & friends events.”, siger Louise.
 
Butikken holder åben onsdag, torsdag og fredag - og resten af ugens dage kan der selvfølgelig shoppes online.
Når gardinet i butikken er rullet ned, så arbejdes der på højtryk på nye kollektioner, fittings, produkter, videoer og billeder - for alt omkring brandet udspringer fra Søndergade 18.Go shopping on your local site

Select below

Denmark